Jak działają kwasy omega-3?
Po pierwsze, posiadają zdolność wiązania i rozpuszczania kwasów nasyconych, dzięki czemu usprawniają oczyszczanie organizmu ze złogów.
Po drugie, kwasy omega-3 wbudowane w komórki organizmu w swoim działaniu przypominają warstwy teflonu, w których cząsteczki różnych substancji swobodnie prześlizgują się, nie przyklejając się niepotrzebnie do komórek. To w znaczym stopniu usprawnia przemianę materii.
Kwasy omega-3 są bardzo ważne w diecie osób najmłodszych, dorosłych oraz starszych. Każdy ludzki organizm potrzebuje ich do sprawnego oraz zdrowego funkcjonowania.
Odpowiedzialne są za :
- hamowanie agregacji (zlepianie się płytek krwi) i adhezji (przyleganie płytek krwi do ściany naczynia);
- pozytywne oddziaływanie na wątrobę (odtłuszczanie jej);
- wspomaganie procesów trawiennych (stymuluje lepszą przemianę materii);
- skuteczne przeciwdziałanie miażdżycy, zawałów serca i chorobie nadciśnieniowej (choroby te są przyczyną około połowy zgonów w Polsce);
- redukcję tkanki tłuszczowej oraz hamowanie powstawania nowej;
- zapobieganie i wspomaganie leczenia nadpobudliwości dziecięcej (zespół ADHD);
- łagodzenie objawów menopauzy;
- wspomaganie przy leczeniu depresji, schorzeń mózgu oraz układu nerwowego.
Światowa Organizacja Zdrowia potwierdziła w swoich badaniach, iż stosując produkty bogate w kwasy omega-3 możemy zmniejszyć ryzyko powstania cukrzycy typu II.
Składniki zawarte w oferowanym przez nas oleju zwiększają również wrażliwość mięśni na insulinę.
Po drugie, kwasy omega-3 wbudowane w komórki organizmu w swoim działaniu przypominają warstwy teflonu, w których cząsteczki różnych substancji swobodnie prześlizgują się, nie przyklejając się niepotrzebnie do komórek. To w znaczym stopniu usprawnia przemianę materii.
Kwasy omega-3 są bardzo ważne w diecie osób najmłodszych, dorosłych oraz starszych. Każdy ludzki organizm potrzebuje ich do sprawnego oraz zdrowego funkcjonowania.
Odpowiedzialne są za :
- hamowanie agregacji (zlepianie się płytek krwi) i adhezji (przyleganie płytek krwi do ściany naczynia);
- pozytywne oddziaływanie na wątrobę (odtłuszczanie jej);
- wspomaganie procesów trawiennych (stymuluje lepszą przemianę materii);
- skuteczne przeciwdziałanie miażdżycy, zawałów serca i chorobie nadciśnieniowej (choroby te są przyczyną około połowy zgonów w Polsce);
- redukcję tkanki tłuszczowej oraz hamowanie powstawania nowej;
- zapobieganie i wspomaganie leczenia nadpobudliwości dziecięcej (zespół ADHD);
- łagodzenie objawów menopauzy;
- wspomaganie przy leczeniu depresji, schorzeń mózgu oraz układu nerwowego.
Światowa Organizacja Zdrowia potwierdziła w swoich badaniach, iż stosując produkty bogate w kwasy omega-3 możemy zmniejszyć ryzyko powstania cukrzycy typu II.
Składniki zawarte w oferowanym przez nas oleju zwiększają również wrażliwość mięśni na insulinę.